понеділок, березня 14

суботу, березня 12

Права людини


Дорожні загадки


Знайди відповідність


Правила поведінки пасажира громадського транспорту


Правила безпеки - правила життя


Батьки, ПАМ’ЯТАЙТЕ!!!

  • Ніколи не займайтесь "виховною роботою" в поганому настрої.

Як змусити дітей прибрати у своїй кімнаті

«Кімната моєї 13-річної доньки виглядає настільки жахливо, немов через неї пронісся справжній ураган! Коли я прошу її прибрати, вона або ігнорує мене, або впадає в істерику». Якщо це чимось схоже на вашу дитину, знайте: ви не одинокі. Багато батьків скаржаться на повний безлад у кімнатах своїх дітей, причому часом настільки масштабний, що складно пройти по підлозі.

Значення позитиву у спілкуванні з дітьми

Значення повноцінного спілкування з дітьми для їх гармонійного розвитку
Яке співвідношення позитивних, підбадьорливих слів, які ви кажете своїм дітям, і незадоволень, наказів, критичних зауважень, попереджень і висловлювань, які спантеличують? Найчастіше частка негативу значно більше. Величезна кількість дітей стверджують: щоденний негатив є основою їхнього спілкування з батьками.

Пам’ятка для батьків

  • Якщо дитину постійно критикують, вона вчиться ненавидіти 
  • Якщо дитина живе у ворожнечі, вона вчиться агресивності
  • Якщо дитину висміюють, вона стає замкненою
  • Якщо дитина росте в докорах, вона вчиться жити з почуттям провини 
  • Якщо дитину хвалять, вона вчиться бути вдячною
  • Якщо дитину підтримують, вона вчиться цінувати себе 
  • Якщо дитина живе в розумінні й доброзичливості, вона вчиться знаходити любов у цьому світі

Почуйте серцем голос вашої дитини

  • Окрім їжі, дайте мені сердечне тепло, безпечний спокій і вашу любов.

Це повинні знати батьки

З ким приятелює ваша дитина.
Де проводить вільний час.
Чи не пропускає занять у школі.
В якому вигляді або стані повертається додому.

Права дитини

Незважаючи на те що ти ще маленький, ти все одно людина, яка має права. Свої права ти можеш знайти у спеціальному документі, який називається Конвенція про права дитини. У цьому документі записані твої права, якими ти можеш користуватися до 18-ти років, тому що після цього ти стаєш дорослим. 

Що треба знати про безпеку руху на велосипеді та мопеді

Кожній дитині хочеться мати власний автомобіль. Така можливість у тебе з’являється вже у ранньому дитинстві, коли батьки купують тобі триколісний велосипед. Коли ти підростаєш, батьки замінюють його на двоколісний. На цьому велосипеді тебе вже не можуть наздогнати дорослі, і ти почуваєш себе вільним. І ось ти вже зовсім дорослий, тобі виповнилось 16 років, і у тебе з’являється велосипед з мотором, який називається мопедом. На ньому ти вже їздиш по дорозі поруч з автомобілями, а іноді навіть можеш їх обігнати.

Дещо про роликові ковзани

Катання на роликових ковзанах - найулюбленіший спосіб проведення вільного часу як серед молоді, так і серед дорослих. На сьогодні в Україні існує чимало спортивних шкіл, клубів, центрів, пунктів прокату тощо, де без проблем можна навчитися їздити на роликах. Головне те, що це заняття дуже корисне для твого організму! Катання на роликових ковзанах розвиває м’язи, формує осанку, покращує твої координаційні можливості. Крім того, при катанні на роликах у тебе розвиваються навики зосереджувати увагу та вміння швидко аналізувати ситуацію.

Спілкування через Інтернет: чого від нього чекати і як з ним поводитися

Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє тобі знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло твого спілкування. І це стало можливим завдяки Чату, вКонтакті та іншим подібним сайтам.

Правила безпеки при поводженні з газом

У нашій країні як паливо широко використовується газ. Майже в кожній квартирі встановлено газові плити, водонагрівачі, опалювальні печі чи котли.
Щоб газ приносив людям лише радість і тепло, кожний член сім'ї, починаючи зі шкільного віку, мусить знати і суворо дотриму­ватись правил безпечного користування газом, знати, до яких на­слідків призводить порушення цих правил.
Природний газ майже вдвічі легший за повітря і при витоку з при­ладів і газопроводів піднімається, скупчуючись у верхніх зонах при­міщень.
Природний і зріджений гази не мають кольору і запаху. Щоб газам надати запаху, до них додають домішки, у результаті чо­го з’являється запах гнилої капусти.
Запам’ятай, що газ, яким користуються у побуті, є горючою ре­човиною і порушення правил користування ним може призвести до виникнення пожежі.


Правила поведінки на воді

Найбільш чудовий відпочинок улітку - відпочинок на воді.
Окрім того вода – це чудодійний засіб оздоровлення організму. Плавання зміцнює організм, розвиває силу, спритність, витривалість. Людина, яка вміє плавати, почуває себе у воді спокійно і впевнено. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Так, серед основних причин загибелі дітей на воді є невміння плавати та купання без нагляду дорослих.

Правила безпечної поведінки з тваринами

Навколо тебе існує дивовижний світ живих істот, створених природою: тварини і комахи. Деяких з них ти можеш бачити кожного дня на вулиці або ж удома, інші мешкають у дикій природі. Ми розповімо тобі:
  • про те, як треба поводитися з деякими видами тварин і комах;
  • як убезпечити себе від ризиків настання нещасних випадків у поводженні з тваринами і комахами.

Правила безпечної поведінки з незнайомими людьми

Нагадуємо тобі, що перебуваючи на вулиці, у громадському місці, треба пам’ятати про деякі правила безпечної поведінки з незнайомими людьми.

Правила поведінки на льоду

Зима - чудова пора відпочинку на льоду. Скільки радощів вона приносить! Забави на ковзанах, лижах, санчатах! Тому усі ми із задоволенням зустрічаємо цю пору року, іноді забуваючи про небезпеку, яку може приховувати лід, а саме тонкий лід.

Правила поведінки при пожежі

Треба завжди пам'ятати, що необережне поводження з вогнем
може призвести до найбільшої серед бід – ПОЖЕЖІ!

Один вдома

Отже, ти залишився один удома. Батьки та інші дорослі члени сім’ї на роботі, у гостях чи де-небудь. У тебе з’явилася можливість чимось зайнятися на час відсутності батьків: зануритися в улюблену справу, запросити до себе друзів, подивитися телевізор чи погратися в комп’ютерні ігри.Юний друже, запам’ятай деякі наші поради щодо поведінки, коли ти сам удома.

Дорога до школи

Дорога до школи завжди є справжньою пригодою, але інколи вона може містити небезпеку, про яку ти маєш знати для того, щоб бути у безпеці.

Правила безпеки поводження з електричними приладами

Кожен день ти користуєшся електричними приладами, але потрібно знати, що вони криють у собі небезпеку. Так, дія електричного струму на людину може при­звести до електричних травм та пошкоджень, таких як скорочення м'язів, що супроводжується сильним болем, втратою свідомості, порушенням роботи серця чи дихання (або обох цих порушень разом). 

пʼятницю, березня 11

Запам'ятай і використовуй

1.Якщо промивати ніс солоною водою, можна уникнути багатьох неприємних симптомів, у тому числі алергічного походження.
2.Фрукти та овочі можуть допомогти організму виробити власний аспірин.
3.Година сну може надовго підняти бодрість духу. Загальновизнаний рекорд перебування без сну – 264 години (11 днів).
4.Полуниця та харчова сода можуть зробити зуби білішими, часник убиває грибок на нігтях, а мед допомагає пом'якшити похмілля.
5.Регулярна гімнастика може знизити захворюваність на рак у жінок (при умові повноцінного сну).
6.Вітаміни не можуть уберегти від раку або хвороб серця.
7.Миндаль, авокадо та рукола стимулюють статевий потяг та підвищують здатність до народжування.
8.Антибактеріальні салфетки можуть переносити мікроби з одного місця на інше, якщо ними користуватися протягом тривалого часу.
9.Якщо вести «харчовий щоденник», то спроби скинути зайві кілограми будуть ефективніші вдвічі.
10. Якщо дивитися на себе під час тренувань на біговій доріжці, результат буде кращим.
11. Під час ходьби проти вітру, у воді чи з важким рюкзаком на спині згорає на 50 калорій більше, ніж рухатися без навантажень.
12. Синдром іноземного акценту, синдром «вибухаючої голови» та синдром «аліси у задзеркаллі» – назви реально існуючих, проте дуже рідких захворювань.
13. Неможливо отримати засмагу за допомогою монітора комп'ютера. Деякі сайти стверджують протилежне, проте це не відповідає дійсності.
14. Курці у чотири рази частіше відчувають стомленість зранку, ніж людина, яка не палить, і на 70 % більше мають ризик отримати проблеми зі слухом.
15. «Куріння з третіх рук» (частинки диму, які прилипають до волосся курця і розповсюджуються по кімнаті протягом тривалого проміжку часу) можуть становити ризик розвитку ракових захворювань у дітей та тварин.
16. Ваша кухонна раковина брудніша, ніж ванна. Як правило, у водотоці та крані знаходяться тисячі бактерій. Те ж саме можна сказати і про губку, якою ви миєте посуд.

Про закон

Любий друже! Ти уже підріс і пішов до школи, де дізнаєшся багато цікавого про світ навколо себе, про природу рідного краю та про життя й заняття інших людей, про закони живої та неживої природи. Ми ж хочемо познайомити тебе з іншими законами – законами, за якими живуть усі люди нашої держави. Багато з цих законів тобі вже, сподіваємося, добре відомі. Так, ти добре знаєш, що не можна переходити дорогу на червоний сигнал світлофора та не можна брати без дозволу чужі іграшки чи речі. Мабуть, тебе цікавить, хто і чому встановив ці та інші правила? Чому люди повинні їх виконувати? Що буває, якщо хтось їх порушить? Ми спробуємо відповісти на всі твої запитання.